Istorie

Începutul companiei

Istoria companiei noastre începe în 1923 și continuă și astăzi cu aceeași dedicare și orientare către client.

Începutul companiei

1923

O companie româno-austriacă numită Farola este înființată pentru a produce sârmă de cupru, plăci de cupru și cabluri pentru motoare feroviare.

1935

Prima companie metalurgică românească- Metrom- își începe activitatea

1935

1948

Farola și Metrom fuzioneaza sub numele de Metrom

1953

Metrom incepe producția de robinete conice pentru sobe cu gaz

1953

1974

Începe producția de compresoare de aer pentru camioane și autobuze ROMAN

1981

Au fost dezvoltate compresoare de aer pentru camioane, tractoare și locomotive electrice

1981

2005

ROMCOMPRESSOR MV este fondată prin privatizarea activității începută în 1974 de către SC METROM SA Brașov, în esență fabricarea compresoarelor de aer pentru camioane și tractoare, motoare de mic litraj pentru aplicații în agricultură precum și alte componente pentru diverse domenii industriale.

2019

ROMCOMPRESSOR trece printr-un proces de divizare și DATA MECANIK este fondată ca divizia de prelucrare prin aschiere a companiei ROMCOMPRESSOR

2019

Prezent

DATA MECANIK este o companie 100% privată. Continuăm istoria producției compresoarelor de aer care echipează camioane, tractoare, autobuze.
Compania noastră produce, de asemenea, componente pentru industria auto, agricolă, electrotehnica și a bunurilor de larg consum. În sectorul prelucrării suntem capabili să producem o gamă largă de prelucrări mecanice.

Pe lângă sectorul de prelucrare prin aschiere, DATA MECANIK are un atelier de asamblare pentru compresoare de aer, motoare și alte produse.

DATA MECANIK are implementat un sistem de calitate ISO 9001: 2015 certificat de SOCIETE GENERALE de SURVEILLANCE SA- SGS
datamecanik

Echipa noastră vă stă la dispoziție pentru consultanță tehnică, oferte de preț sau alte informații.

Contact